BVH190066_25.jpg
BVH190066_02.jpg
BVH190066_28.jpg
BVH190066_29.jpg
BVH190066_01.jpg
BVH190066_03.jpg
BVH190066_11.jpg
BVH190066_12.jpg
BVH190066_31.jpg
BVH190066_32.jpg
BVH190066_30.jpg
BVH190066_26.jpg
BVH190066_27.jpg
BVH190066_04.jpg
BVH190066_14.jpg
BVH190066_05.jpg
BVH190066_15.jpg
BVH190066_16.jpg
BVH190066_17.jpg
BVH190066_18.jpg
BVH190066_19.jpg
BVH190066_20.jpg
BVH190066_21.jpg
BVH190066_23.jpg
BVH190066_22.jpg
BVH190066_07.jpg
BVH190066_08.jpg
BVH190066_06.jpg
BVH190066_09.jpg
BVH190066_13.jpg
BVH190066_24.jpg

Hill Drive

Incredible design, natural light and only the finest quality materials have come together to create this exceptional, four-bedroom family home. It sits on the hill between Hove Park and Dyke Road Avenue, so it enjoys exquisite views across the city to the sea which can be viewed from many of the principal rooms and also from the contemporary home office at the rear of the garden. The light has been maximised throughout, with particular attention in the full-width rear extension which almost doubles the original ground floor footprint to provide a stunning open plan kitchen, dining room and family space. Ideal for entertaining, this room serves the perfect balance between home comforts and luxury living and has two sets of sliding doors to link it with the garden. This receives plenty of sunshine right through the day and has space for children to play; for outdoor parties and for dining alfresco. Perfectly positioned in the catchment for several sought-after schools; with Preston Park and Hove Stations just a 15-minute walk away, and the A23 just moments away by car, you remain well connected to the city and beyond, and with so many beautiful features, it is sure to attract the attentions of many.

style:
Detached
bedrooms:
5
bathrooms:
2
living rooms:
2

parking:
Off Street Parking
location:
Hove Park


back to results read full details brochure and floorplan view map book a viewing or call 01273 221102
Price
£1,750,000
ID
rps_loc-BVH190066
Type
House
Sold
No
Contract
Sale
Status
Available
Location
Hove Park
Rooms
2
Beds
5
Baths
2

Why you'll like it...

Style: contemporary detached family home Bedrooms: 5 double; 2 bathrooms Bathrooms: 2 plus cloakroom Living rooms: 2 including an exceptional kitchen/family room Outside: Rear garden and sun terrace with a south westerly aspect Area: 2863 sq. ft. Location: Withdean/Tongdean Parking: Double garage and hardstanding for 3 cars Why you’ll like it: Beautifully extended and renovated within the last three years by the current owners, it is clear that no corner was cut in the process, in the quality of both workmanship and materials, and the attention to detail is simply stunning. From the moment you enter, the scale and light within the house is breath-taking, and your line of sight takes you right through the house to the glorious garden beyond. Attractive on the approach, this house bears none of its original 1970s, Neo-Georgian features, yet the large picture windows and clean lines of the period have been retained and blended with modern design to bring it into the 21st Century. A smart brick drive paves the way to the double garage and below the slate-grey lime rendered and red brick façade, and the house is set well back from the road by a neat lawn. The entrance hall alone feels like a room in its own right, being double width with high ceilings, a seating area and a wall of seamless cupboards for your coats and shoes to ensure the space remains uncluttered. Engineered smoked oak floorboards flow through to the living room to the left, but you are immediately drawn to the incredible kitchen extension spanning the back of the house. Kitchen, dining room and family room: Taking full advantage of the natural light streaming in from the south, but also via two vast skylights above, and through two sets of sliding Veltec doors; this is a beautifully bright room. It has been cleverly designed, however, so as not to overheat, as the sunlight is never direct, but bounces along the crisp lines of the room creating light and shade throughout the day. Oversized, concrete effect floor tiles by Mandarin Stone unify the space which has clearly defined areas for formal dining, relaxed seating and a generous kitchen area with a central island topped with Corian and two walls of handle-free storage within matt grey units. Into these, the full-height fridge, dishwasher, dual ovens, microwave and espresso machine have been integrated and the sink with boiling water tap has been seamlessly cut in. Twenty-four carat gold leaf has been embedded behind glass for along the rear wall, so the under-unit lighting catches its subtle glimmer, and the induction hob sits within the island so the cook can remain sociable. The utilities have their own adjoining room with ample further storage for household items plus an American fridge freezer, and with access to the side of the house, you can bring in muddy boots/buggies/paws without traipsing them through the immaculate house. Sitting room: If the kitchen extension is ideal for summer, this linked room is perfect for cosying up during the cooler seasons with space for sumptuous furnishings and a contemporary Bellfire to warm you while adding atmosphere to wintery evenings. The chimney breast has been made a feature with textured palm-print wallpaper below a skim of grey-lime plaster, and from the wide picture window, you can look obliquely down Withdean Valley to the city and the sea. Being set back and raised up from the road, it is also perfectly private within. Garden and office: Flowing seamlessly into the garden, the concrete-grey floor tiles also pave the outdoor dining area which comes complete with a built-in barbecue. Being built on a slight hill, the garden has a gentle slope but is a fine space for children’s play equipment and ball games, and a slate-chip path leads up to the striking home office. Timber clad in silver larch, it weathers beautifully, while inside, the thick walls have been well insulated for use all year round, and vast double-glazed doors frame inspiring views between the evergreens to the coast. Birch wood ply has been used to line the walls and create storage spaces, but the detail is outstanding using shadow gaps an invisible seams and fixings. While this is an office and work storage area at present, it would also work well as a workshop, art studio or gym perhaps, and has its own broadband and electricity supply. First floor double bedrooms and family bathroom: A bespoke birch wood ply staircase wends its way up to a galleried landing where there are four beautiful double bedrooms; all of which enjoy the striking vista which only improves the further up the house you go. The expanse of sky is a joy to wake to, and due to its sunny orientation and position on the hill, you can experience the sunset as it fills your view with colour. Each of these rooms has built-in clothes storage and a quality finish with luxurious carpet and a contemporary palette on the walls, and bedroom two has access to the Jack and Jill style family bathroom. This room is on-trend with white marbled, ceramic floor and wall tiles, and has a freestanding bathtub so you can while away the hours, or there is a separate rainfall shower for when time is of the essence. Master bedroom suite: Forming part of the rear extension, the master bedroom suite is accessed through a dressing area with a range of storage solutions and is a glorious space with a wall of glazing looking out over the green of the garden. It feels nicely tucked away from the rest of the house becoming a sanctuary after a long day, and being completely private, you can be curtain free, and wake to the wildlife in the trees. Using the ultimate luxury finish, the en suite has been tiled in grey-nero marble, and like the family bathroom, it has a freestanding contemporary bathtub with floor mounted taps while the wet room shower has a rainfall showerhead to revive you in the morning. Agent’s thoughts: “It is clear the current owners have an expert eye for interiors and design, and the result is exemplary. This is an architectural masterpiece which links the interior living spaces so perfectly with the outside environs – you cannot fail to be impressed.” Owner’s secret “When we first saw the house, we fell in love with the light and the space and with the benefit of a background in architecture we knew it could be something very special. It has been an incredible home for the whole family and is perfect for entertaining. During warmer weather the garden becomes an extension of the living areas and the space flows and works really well” Where it is: Shops: Local 5 min walk, city centre 10-15 min bus ride Train Station: Preston Park Station/Hove Station 15-20 min walk Seafront or Park: Hove Park and the Copse plus seafront 10 min drive Closest Schools: Primary: Westdean Primary School Secondary: Hove Park, Blatchington Mill, Cardinal Newman RC Private: Lancing Prep and College

Like this? Tell your friends

Owner's secret...

“When we first saw the house, we fell in love with the light and the space and with the benefit of a background in architecture we knew it could be something very special. It has been an incredible home for the whole family and is perfect for entertaining. During warmer weather the garden becomes an extension of the living areas and the space flows and works really well”

Agent's thoughts...

This outstanding family home is situated in a popular area with lots of local shops and green spaces on your doorstep. The city centre shopping districts and beach are also within easy reach, and this house also offers easy access to two stations, the A27 and the A23 which have direct and fast links to the universities, airports and London.

where it is...



Shops: Local 5 min walk, city centre 10-15 min bus ride Train Station: Preston Park Station/Hove Station 15-20 min walk Seafront or Park: Hove Park and the Copse plus seafront 10 min drive Closest Schools: Primary: Westdean Primary School Secondary: Hove Park, Blatchington Mill, Cardinal Newman RC Private: Lancing Prep and College

Beautifully extended and renovated within the last three years by the current owners, it is clear that no corner was cut in the process, in the quality of both workmanship and materials, and the attention to detail is simply stunning. From the moment you enter, the scale and light within the house is breath-taking, and your line of sight takes you right through the house to the glorious garden beyond. Attractive on the approach, this house bears none of its original 1970s, Neo-Georgian features, yet the large picture windows and clean lines of the period have been retained and blended with modern design to bring it into the 21st Century. A smart brick drive paves the way to the double garage and below the slate-grey lime rendered and red brick façade, and the house is set well back from the road by a neat lawn. The entrance hall alone feels like a room in its own right, being double width with high ceilings, a seating area and a wall of seamless cupboards for your coats and shoes to ensure the space remains uncluttered. Engineered smoked oak floorboards flow through to the living room to the left, but you are immediately drawn to the incredible kitchen extension spanning the back of the house. Kitchen, dining room and family room: Taking full advantage of the natural light streaming in from the south, but also via two vast skylights above, and through two sets of sliding Veltec doors; this is a beautifully bright room. It has been cleverly designed, however, so as not to overheat, as the sunlight is never direct, but bounces along the crisp lines of the room creating light and shade throughout the day. Oversized, concrete effect floor tiles by Mandarin Stone unify the space which has clearly defined areas for formal dining, relaxed seating and a generous kitchen area with a central island topped with Corian and two walls of handle-free storage within matt grey units. Into these, the full-height fridge, dishwasher, dual ovens, microwave and espresso machine have been integrated and the sink with boiling water tap has been seamlessly cut in. Twenty-four carat gold leaf has been embedded behind glass for along the rear wall, so the under-unit lighting catches its subtle glimmer, and the induction hob sits within the island so the cook can remain sociable. The utilities have their own adjoining room with ample further storage for household items plus an American fridge freezer, and with access to the side of the house, you can bring in muddy boots/buggies/paws without traipsing them through the immaculate house. Sitting room: If the kitchen extension is ideal for summer, this linked room is perfect for cosying up during the cooler seasons with space for sumptuous furnishings and a contemporary Bellfire to warm you while adding atmosphere to wintery evenings. The chimney breast has been made a feature with textured palm-print wallpaper below a skim of grey-lime plaster, and from the wide picture window, you can look obliquely down Withdean Valley to the city and the sea. Being set back and raised up from the road, it is also perfectly private within. Garden and office: Flowing seamlessly into the garden, the concrete-grey floor tiles also pave the outdoor dining area which comes complete with a built-in barbecue. Being built on a slight hill, the garden has a gentle slope but is a fine space for children’s play equipment and ball games, and a slate-chip path leads up to the striking home office. Timber clad in silver larch, it weathers beautifully, while inside, the thick walls have been well insulated for use all year round, and vast double-glazed doors frame inspiring views between the evergreens to the coast. Birch wood ply has been used to line the walls and create storage spaces, but the detail is outstanding using shadow gaps an invisible seams and fixings. While this is an office and work storage area at present, it would also work well as a workshop, art studio or gym perhaps, and has its own broadband and electricity supply. First floor double bedrooms and family bathroom: A bespoke birch wood ply staircase wends its way up to a galleried landing where there are four beautiful double bedrooms; all of which enjoy the striking vista which only improves the further up the house you go. The expanse of sky is a joy to wake to, and due to its sunny orientation and position on the hill, you can experience the sunset as it fills your view with colour. Each of these rooms has built-in clothes storage and a quality finish with luxurious carpet and a contemporary palette on the walls, and bedroom two has access to the Jack and Jill style family bathroom. This room is on-trend with white marbled, ceramic floor and wall tiles, and has a freestanding bathtub so you can while away the hours, or there is a separate rainfall shower for when time is of the essence. Master bedroom suite: Forming part of the rear extension, the master bedroom suite is accessed through a dressing area with a range of storage solutions and is a glorious space with a wall of glazing looking out over the green of the garden. It feels nicely tucked away from the rest of the house becoming a sanctuary after a long day, and being completely private, you can be curtain free, and wake to the wildlife in the trees. Using the ultimate luxury finish, the en suite has been tiled in grey-nero marble, and like the family bathroom, it has a freestanding contemporary bathtub with floor mounted taps while the wet room shower has a rainfall showerhead to revive you in the morning.

popular properties...

Baths 2
Beds 4
Living rooms -
House
£1,500,000
Baths 2
Beds 4
Living rooms -
House
£1,000,000
Baths 2
Beds 2
Living rooms -
House
£600,000